HRB bij Kinderbeestfeest
01-07-2017

Heemsteedse reddingsbrigade bij KinderBeestFeest 2017

Op 9 juni 2017 vertrok er een reddingsvlet van de Heemsteedse Reddingsbrigade vanuit Heemstede naar KinderBeestFeest in Amsterdam.

Dit is een jaarlijks terugkerend besloten evenement om chronisch zieke kinderen de kans te geven om op een wel heel bijzondere wijze naar Artis te komen en hiernaar vervoerd te worden.

Namelijk met een politieauto, een ambulance, een reddingsboot of een ander hulpverleningsvoertuig.

Onder begeleiding van politiemotoren gingen dit jaar 500 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond.

Kinderen werden door reddingsboten vanuit het marine complex Amsterdam over het water naar Artis vervoerd, waaronder natuurlijk ook de reddingsvlet van de Heemsteedse Reddingsbrigade.

Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant”.

KinderBeestFeest is dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting en ruim 1250 kinderen kregen hiervoor een uitnodiging.

Ze mochten hun ouders/ verzorgers, broertjes en zusjes meenemen, in totaal ruim 5000 gasten.

De kinderen zijn uitgenodigd door ruim 42 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd. In totaal zijn er zo’n 1500 vrijwilligers in touw geweest om de kinderen en hun gezin een beestachtig leuke avond te bezorgen.

De kinderen aan boord van de Heemsteedse reddingsvlet hebben genoten.

Zij hebben mogen uitproberen om onder leiding van een lifeguard zelf te varen, voor andere was de ervaring om mee te mogen varen al voldoende.

Blijde gezichtjes bij de kinderen maar zeker ook bij de hulpverleners/vrijwilligers, dat maakt KinderBeestFeest ieder jaar een echt feest met een grote lach en een enkele traan.