Sponsors

De Heemsteedse Reddingsbrigade is de afgelopen diverse malen door een aantal leuke bedrijven gesponsord. Hieronder een overzicht van bedrijven die ons doormiddel van materiaalsponsoring hebben ondersteund. Wilt u ons ook sponsoren of een schenking doen? Kijk dan op onze schenken en doneren pagina.

Notariskantoor De Kiewit Buijsman Wientjes uit Santpoort-Noord, in de persoon van mr J.J.G. Buijsman, heeft ons kosteloos geholpen met het opstellen en passeren van onze nieuwe statuten. 

Vink Lisse sponsorde een aantal stellingen waardoor de loods netjes opgeruimd kan worden.

Ananda heeft een Beamer aan de HRB gedoneerd. Deze wordt gebruikt voor cursussen, presentaties en filmavonden.

JR-shipping heeft de HRB gesponsort door kleding te leveren. Er zijn nieuwe overalls om in te klussen en alle kamp-leiding heeft een fleece vest gekregen.

Peut Bennebroek aan de Rijksstraatweg sponsort ons met hun Tank en Schenk actie. Met iedere getankte liter brandstof kunt u de HRB steunen!

Over de HRB:
Bij de Heemsteedse Reddingsbrigade leert men niet alleen beter te zwemmen, er wordt geleerd wat er gedaan moet worden als er iemand in het water hulp nodig heeft. Vrijwillige instructeurs begeleiden iedereen stap voor stap naar het examen van één van de zwemmend redden diploma’s (brevetten). Bij het oefenen voor deze diploma’s leert men in de praktijk hoe diverse reddingmiddelen zoals een klos en een boei gebruikt moeten worden. De Heemsteedse Reddingsbrigade (HRB) is één van de grootste reddingsbrigades van Nederland, met ongeveer 330 leden en 55 actieve vrijwilligers. Sinds 1919 zijn we uitgegroeid tot een semi-professionele organisatie met als doel: het voorkomen en bestrijden van verdrinkingsongevallen. Dit wordt voornamelijk gedaan door zwemles te geven en het bewaken van activiteiten op en rond het water.

Maatschappelijk relevant
Op het gebied van varend redden helpt de HRB mee aan bewaking, oefeningen en demonstraties. In de praktijk zijn dit vaak zwemwedstrijden, roei- of zeilwedstrijden en optochten op het water. Ook heeft de HRB een rampenploeg, deze kan op verzoek van het ministerie van Binnenlandse zaken ingezet worden bij overstromings rampen. Maar hiernaast worden ook conditietraining, onderwaterhockey en tal van andere activiteiten aangeboden.

Redenen voor sponsoring
Net zoals vele andere verenigingen zijn wij voor de uitvoering van onze taak volledig afhankelijk van vrijwilligers. Op financieel gebied proberen we rond te komen van subsidies en contributies, echter deze contributie proberen we zo laag mogelijk te houden. Dit is één van de redenen waarom de Heemsteedse Reddingsbrigade op zoek is naar sponsoren.

Als u het werk van de reddingsbrigade een warm hart toe draagt kunt ook U een bijdrage leveren. Door deze te ondersteunen laat u niet alleen uw maatschappelijke betrokkenheid zien, het kan ook een PR-instrument voor uw bedrijf zijn. Met uw bijdrage wordt het voor ons weer (mede) mogelijk om essentiële materialen aan te schaffen en opleidingen te verzorgen. Daarnaast is een sponsorbijdrage ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Hoe kunt u ons sponsoren?
Er zijn verschillende mogelijkheden om de Heemsteedse Reddingsbrigade te ondersteunen, deze zijn in te delen in twee categorieën: 
Materialen
Sommige spullen die essentieel zijn voor onze taak hebben we nog niet in ons bezit, op dit moment wordt er dan ook wel eens wat geleend van omliggende reddingsbrigades.
Financieel
Er bestaan verschillende mogelijkheden voor financiële sponsoring, afhankelijk van uw budget kunnen diverse wederdiensten geboden worden. Misschien heeft u zelf nog ideeën om ons te ondersteunen? Hier staan wij ook zeker open voor!

Contact
Voor meer informatie of voor het bespreken van verschillende mogelijkheden kunt u contact opnemen met het bestuur: bestuur@heemsteedsereddingsbrigade.nl