Kledingeisen afzwemmen 30 januari 2021
29-11-2020

Het examen wordt afgelegd in reguliere zwemkleding (badpak/bikini/zwembroek). Mocht er in de exameneisen worden gevraagd dat er gekleed gezwommen wordt, dan moet de kleding voldoen aan de hieronder gestelde eisen. De kledingstukken behoren zodanig aan te sluiten, dat deze tijdens het bewegen in het water niet verloren kunnen worden.

Of kleding voldoet is ter beoordeling van de beoordelaar Lifesaving, bij twijfel kan de Examenvoorzitter worden geraadpleegd. Mocht de kleding niet voldoen dan wordt de deelnemer uitgesloten van het examen. De kleding dient altijd schoon en in goede staat te zijn. Een Skinnyjeans (naadloos aansluitend) met een katoenpercentage van min. 96% is toegestaan tijdens de examens.

Gebruik van een (zwem)bril

Het gebruik van normale brillen plus of min dioptrie is toegestaan. Het gebruik van een duikbril (op sterkte) bij de hiervoor in aanmerking komende examenonderdelen dient te worden aangevraagd. Belangrijk is dat de coördinator op de hoogte is. Schade en/of letsel optredend door het gebruik van de zwembril is voor eigen risico.

Kledingeisen voor de Junior Redder diploma’s

• Badpak, bikini of zwembroek

• T-shirt, blouse of hemd met mouwen.

• Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan).

• Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit eensoort nylon).

• Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken.

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.

 

Kledingeisen voor de Zwemmend Redder en Lifesaver diploma’s

• Badpak, bikini of zwembroek

• T-shirt, blouse of hemd met mouwen

• Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.