Heemsteedse Reddingsbrigade

Update 10 november 2021
De verwarmingsketel is gemaakt en het water is weer opgewarmd! Dat betekent dat wij zaterdag 13 november 2021 alle activiteiten weer hervatten.

Ben je 5 jaar of ouder en heb je minimaal zwemdiploma A? Dan kun je lid worden van de Heemsteedse Reddingsbrigade. De HRB is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland en heeft als belangrijkste doel het voorkomen en bestrijden van verdrinkingsongevallen. 
Onze lessen en trainingen zijn wekelijks op zaterdag en woensdagavond, ook voor iedereen die al jaren niet meer in het water gelegen heeft en graag meer wil gaan bewegen. Lees snel verder om te ontdekken wat de HRB allemaal te bieden heeft.

Voor alle leeftijden
5 - 14 jaar

Leer hoe je je zelf en je vriendjes kunt redden, maak kennis met onze boten en het ‘varend redden’. De echte sportievelingen kunnen beginnen met de conditietraining (9+) en zelfs onderwaterhockey (12+). Daarnaast kan je natuurlijk mee op een van de jaarlijkse kampen.

15 - 24 jaar

Nu je alles weet van zwemmend redden wordt je klaar gestoomd om een redding te kunnen coördineren en leer je hoe je met een boot kunt varen. Stoot de oud gedienden van het podium met de jaarlijkse zwemwedstrijden en maak een vliegende start met de nationale onderwaterhockey competitie.

25 - 64 jaar

Inmiddels alle zwemdiploma’s op zak? Wordt instructeur en leidt de volgende generatie op! Daarnaast biedt de HRB veel mogelijkheden om je organisatorische talent te ontwikkelen en in te zetten in bijvoorbeeld een functie in een van onze commissies of misschien wel binnen het bestuur.

65 en ouder

Blijf in beweging met de HRB, iedere week is er voor onze ‘veteranen’ een conditietraining, daarnaast kun je natuurlijk aan alle andere activiteiten deel blijven nemen en als instructeur les blijven geven.