Zwemtijden
Woensdag
19:15
-
19:45
Conditietraining Junioren 10+
Conditietraining Senioren
19:45
-
20:15
Onderwaterhockey
Veteranen
Trimploeg
Conditietraining

Zwemmen is een gezonde sport. Je krijgt niet snel blessures en je conditie verbetert snel als je regelmatig zwemt. Andersom zijn conditie en techniek zeer belangrijke factoren bij het beoefenen van de zwemsport. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel leden van de reddingsbrigade, van jong tot oud, één of twee maal per week deelnemen aan de conditietraining. De één alleen om zijn conditie te onderhouden en de ander ter ondersteuning van andere zwemactiviteiten.
In deze trainingen wordt een mix van conditie- en techniek-oefeningen aangeboden. Er wordt serieus getraind, maar de sfeer is ontspannen. De trainingen worden gegeven op de zaterdag- en woensdagavond.

Volwassenen op zaterdag

Op de zaterdagen zwemt een grote groep volwassenen. Het verschil in vaardigheid/snelheid tussen de diverse zwemmers is groot, maar daar wordt in de training rekening mee gehouden. De training duurt 40 minuten. De training bestaat voornamelijk uit intervaltraining (estafette-vorm), waarbij een keur aan oefeningen voorbij komt.

Jongeren op zaterdag

Op zaterdag is ook de “Jeugdploeg”. Tijdens de training wordt extra aandacht geschonken aan slagverbetering en zwemvaardigheid. De training duurt 40 minuten en er zijn oefeningen voor ieder niveau.

Trainen op woensdag

Op woensdag zijn er trainingen voor vier verschillende ploegen. Alle trainingen duren een half uur.

  • Conditie en snelheidstraining voor gevorderden.
  • Conditie en techniektraining algemeen.
  • Conditie en slagverbetering senioren.
  • Conditie onderhouden veteranen.
     

HRB Jeugdploeg

Ben jij tussen de 9 en 16 jaar oud en lijkt het je leuk om meer te zwemmen en daarbij aan je zwemtechniek van de wedstrijdslagen en ook aan je (zwem)conditie te werken? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen bij de HRB Jeugdploeg! De training van de HRB Jeugdploeg is iedere zaterdag van 19:00 tot 19:45 uur in het koude bad en we verzamelen om 19:00 uur bij de duikplank. De training wordt verzorgd door 3 enthousiaste trainers die zelf al van kleins af aan bij de HRB zwemmen

Op dit moment hebben we een enthousiaste groep van ongeveer 15 zwemmers die wekelijks bij ons trainen en lijkt het jou nu ook leuk om een keer mee te trainen, meld je dan op een van aankomende zaterdagen om 19:00 uur bij de duikplank!

Bij de trainingen van de HRB Jeugdploeg wordt er geoefend met de zwemtechniek van de wedstrijdslagen (borstcrawl/rugcrawl/schoolslag/enkelvoudige rugslag/vlinderslag) en daarnaast wordt er ook aan de (zwem)conditie gewerkt. De training wordt gegeven in het wedstrijdbad.