Lestijden
Zaterdag
16:30
-
17:00
Junior Redder 2, 3, 4
Zwemmend Redder 1, 2
17:00
-
17:10
Spelen voor Junior Redder
Spelen voor Zwemmend Redder
17:10
-
17:40
Junior Redder 1
Zwemmend Redder 3, 4
Life Saver 1 (al om 17:00)
17:40
-
18:20
Life Saver 2, 3
Waterhulpverlening
Conditietraining Junioren
18:20
-
19:00
Onderwaterhockey Beginners
Conditietraining Senioren
19:05
-
19:45
Onderwaterhockey Gevorderden
Conditietraining Senioren
Zwemmend Redden

Zwemmen bij de Heemsteedse Reddingsbrigade kan al vanaf 5 jaar, als je je A-diploma hebt gehaald.

De lessen worden gegeven op zaterdagmiddag, in het zwembad Groenendaal. De lessen duren 40 minuten, waarvan 10 minuten vrijzwemmen.

Alle lessen zijn in kleine groepjes (6-10 kinderen) van je eigen niveau onder leiding van een gediplomeerd instructeur. 

In deze opleidingsstructuur zijn er 3 diplomalijnen, binnen alle diploma’s spelen zwemtechniek, het verbeteren en op pijl houden van de conditie een belangrijke rol.

Junior Redder 
Binnen de Junior Redder-lijn leer je eerst nóg beter zwemmen en hoe je zelf kunt overleven in het water.

Zwemmend Redder
In de Zwemmend Redder-diplomalijn leer je hoe je ook een vriendje kunt redden en uit het water kunt halen

Life Saver
Als je alles uit de vorige diplomalijnen hebt geleerd, kan je bij Life Saver leren hoe je kleine (en steeds grotere) reddingsoperaties moet uitvoeren. Hierna stroom je door naar de Waterhulpverlening.

Diplomalijn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Junior Redder
Zwemmend Redder
Life Saver
Waterhulp-verlening
Afzwemmen

Bij de HRB is het lesjaar opgedeeld in twee seizoenen, voor beide worden nieuwe groepsindelingen per diploma gemaakt. Je krijgt dus van verschillende instructeurs les, zodat je alle instructeurs uiteindelijk goed leert kennen.
Wanneer je een jaar voor een diploma hebt geoefend, ben je meestal goed voorbereid voor het afzwemmen. Tijdens het afzwemmen laat je onder toeziend oog van de examinatoren van Reddingsbrigade Nederland zien dat je alle onderdelen goed onder de knie hebt. Aan het eind van ieder seizoen is er afzwemmen; meestal een keer aan het begin van het kalenderjaar en een keer vlak voor de zomervakantie. Het is dus helemaal niet erg als je een keer niet mag of kan afzwemmen.

Interesse om te komen zwemmen?

Wil jij ook leren zwemmend redden? Voldoe je aan onze instroomeis: minimaal 5 jaar oud en een A-diploma? Laat dan je gegevens achter in het contactformulier en dan plannen we je in voor de eerstvolgende instroomdag. 

Op de instroomdag ontvangen we je bij de verenigingsingang aan de zijkant van het zwembad (link naar kaart). Daar kun je je melden bij ons informatiepunt en zullen ze je vertellen waar je je kunt omkleden. Daarna geven we een korte introductie over onze brigade en gaan we het bad in. Je mag meteen laten zien wat je kan, zodat we je kunnen indelen bij een passend diploma in een groepje op jouw leeftijd en niveau. Na de instroomles mag je 10 minuten vrij zwemmen en waarna je mee mag doen met een ‘echte’ les.
 

Kijkdagen

Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, kunnen jou vanaf het balkon zien zwemmen in de les. Op de eerste zaterdag van de maand (kijk in de agenda (link)) hebben we kijkdag. Op deze dag kunnen de ouders ook in het golfslagbad de lessen volgen.